Glutenfria kladdkaka med hallon

Glutenfri kladdkaka med rismjöl och hallon recept
Baka enkelt en glutenfri kladdkaka på rismjöl och psylliumfröskal! Extra gott blir det med hallon i fyllningen.
Annons

Glutenfri kladdkaka med rismjöl och hallon recept

Glutenfri kladdkaka med rismjöl och hallon – recept

10–12 bitar
smör och glutenfritt ströbröd till formen
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 dl rismjöl
1/2 dl potatismjöl
4 msk kakao
1 msk psylliumfröskal
2 ägg
1/2 dl frysta hallon

Annons

Garnering:
vispgrädde
hallon
florsocker
citronmeliss

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort och bröat bakplåtspapper i botten.
3. Smält smöret. Blanda socker, rismjöl, potatismjöl, kakao och psylliumfröskal i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och ägg, blanda snabbt till en smet. Häll smeten i formen. Fördela hallonen i smeten.
4. Grädda mitt i ugnen tills kakan knappt har stannat och fortfarande är lite kladdig, ca 15 minuter. Låt svalna för att sedan kallna i kylen.
5. Vid servering: Lägg på vispad grädde och hallon. Pudra florsocker över kakan och garnera med citronmeliss.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons