Glutenfri paj med blomkål och bacon

Glutenfri paj med blomkål och bacon
Den här pajen har ett skal som är nyttigt och en väldigt god fyllning.
Annons
En hemlagad paj är perfekt utflyktsmat.

Glutenfri paj med blomkål och bacon

● 4–6 personer

PAJDEG:
2 dl kokt quinoa
2 dl majsmjöl
100 g smör
1 ägg
2 msk kallt vatten

FYLLNING:
2 schalottenlökar
2 msk smör
1 blomkålshuvud
1 pkt bacon, 140 g
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
150 g riven Västerbottensost

Annons

GARNERA MED:
1/2 granatäpple
1/2 dl hackad persilja

Sätt ugnen på 225°.
Mixa samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Ställ kallt ca 30 minuter.

Skala och hacka löken, låt den mjukna i smöret i en stekpanna. Skär blomkålen i bitar, koka 10 minuter i lättsaltat vatten; häll av och mixa grovt, blanda med löken.
Skär baconet i strimlor, stek i stekpanna, låt rinna av.
Rör samman ägg, grädde, salt och peppar. Vänd ner blomkålsröran. Häll blandningen i pajskalet, strö över bacon och ost.

Grädda ca 35 minuter. Dekorera med granatäppelkärnor och persilja.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Fler glutenfria pajrecept:

 

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons