Glutenfri pajdeg med kesella – grundrecept!

Glutenfri pajdeg
Ett enkelt grundrecept på en glutenfri pajdeg, som blir saftig av kesella. Fyll sedan med vad du gillar. Längst ner hittar du flera recept – alla glutenfria.
Annons
Glutenfri pajdeg
Med en glutenfri pajdeg i botten kan du enkelt variera fyllningen som du önskar.

Glutenfri pajdeg – grundrecept

4–6 personer

3 dl fin glutenfri mjölmix
100 g smör
2 msk kesella
2 msk iskallt vatten

Sätt ugnen på 200°
Mixa samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen. .
Lägg folie runt kanten och förgrädda pajskalet 10 minuter.

Läs också:

Annons

 

gott och glutenfritt

Annons

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…

● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons