Glutenfri pizza med krämig topping – recept

Glutenfri pizza med krämig topping – recept
Bjud på glutenfri pizza med läcker topping av mozzarellost, färs och squash. Svårt att få tag på lammfärs? Byt mot valfri.
Annons
Baka ut som flera små eller några stora pizzor. Glutefritt!
Toppa med glutenfria botten med färs, squash och mozzarellaost.

Glutenfri pizza med lammfärs och squash – recept

12 mindre eller 4 stora
2 tim varav 1 tim jäsning

Glutenfri botten
1/2 pkt jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
1 msk fiberhusk
3/4 tsk salt
8 dl Finax glutenfria mjölmix

Annons

Tomatsås
1 dl tomatpuré
1 dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk oregano
salt, peppar

Fyllning
400–500 g lammfärs eller valfri färs
1 squash
olivolja till stekning
250 g mozzarellaost (2 bitar à 125 g)
1 1/2 dl grillad paprika (inlagd på burk)
75 g pinjenötter

Garnering
färsk timjan eller oregano

Gör den glutenfria pizzan så här:
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja. Rör så att jästen löser sig. Rör ner fiberhusken, saltet och mjölmixen. Arbeta degen i 5 min och jäs den i 1 timme.
2. Blanda tomatpuré, vatten, olivolja, oregano, salt och peppar till en sås i en bunke.
3. Stek lammfärsen, hälften åt gången, i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra. Skär squashen i skivor och stek den så att den får lite färg. Riv mozzarellan grovt på ett rivjärn.
4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 delar. Kavla eller platta ut varje del till en rund kaka om 12 cm i diam.
5. Lägg bottnarna på en bakpappersklädd plåt. Bred på tomatsås och toppa med lammfärs, squash, grillad paprika, pinjenötter och mozzarella.
6. Grädda mitt i ugnen i 275°, 10–12 min. Garnera med en kvist färsk timjan eller oregano.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons