Glutenfri pizzadeg

glutenfri pizzadeg
Med en bra pizzadeg som grund kan du göra goda pizzor som som passar alla smaker.
Annons

glutenfri pizzadeg
4 personer

25 g jäst
1 msk rapsolja
4 dl ljummet vatten
1 msk fiberhusk
1 ägg
salt
1 ½ dl bovetemjöl
1 dl majsmjöl
1 dl rismjöl
1 dl mandelmjöl

Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt rapsolja och ljummet vatten. Rör ut jästen, tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 minuter.

Annons

Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman degen. Låt den jäsa 1 timme under bakduk.

Mjöla ett bakplåtspapper och bred ut degen antingen till en stor pizza – rund eller avlång. Eller till 4 små portionspizzor.

Recept av Janet Gustavsson
Foto Anders Norrsell

Första hjälpen! 

Gott & Glutenfritt är kursen för dig som vill veta mer om

glutenproblem och hur du lever ett gott glutenfritt liv – LÄS MER HÄR!

Efter att du gått den här kursen kommer du att ha all kunskap och verktyg du behöver för att kunna leva ett normalt och bra liv, trots glutenintolerans.

Du lär dig vilka råvaror du ska undvika, vilka som är bra för dig, får 72 lättlagade och goda recept för vardag, fest och årets alla högtider. Dessutom kan du dela med dig av recepten till familj och vänner när du ska gå på middag eller fest.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

knapp ny

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons