Glutenfri kokoskaka i långpanna

Glutenfri kokoskaka i långpanna
Är du ute efter en saftig och smakrik kaka som är snabb och lätt att baka? Då vill du inte missa den här!
Annons

 

Lätt som en plätt att röra ihop en kaka i en långpanna.

Rör ihop-kaka i långpanna
ca 12 bitar

100 g smör eller margarin
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl kokosflingor
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg

Till formen:
smör och kokosflingor

Annons

Glasyr:
1 1/2 dl kokosflingor
1 dl kokosmjölk
125 g hallon
ev citronmeliss

Annons

Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret och låt det svalna.
Smöra en form, ca 20×30 cm, och strö på kokosflingor. Rör samman samtliga ingredienser och häll smeten i formen.

Grädda i 25–30 minuter. Rör samman kokosflingor och kokosmjölk. Bred ut på den avsvalnade kakan. Skär upp i rutor. Toppa med några hallon och dekorera eventuellt med citronmeliss.

Tips! Variera din kaka med olika bär som garnering.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons