
Rör ihop-kaka i långpanna
ca 12 bitar
100 g smör eller margarin
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl kokosflingor
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
Till formen:
smör och kokosflingor
Glasyr:
1 1/2 dl kokosflingor
1 dl kokosmjölk
125 g hallon
ev citronmeliss
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret och låt det svalna.
Smöra en form, ca 20×30 cm, och strö på kokosflingor. Rör samman samtliga ingredienser och häll smeten i formen.
Grädda i 25–30 minuter. Rör samman kokosflingor och kokosmjölk. Bred ut på den avsvalnade kakan. Skär upp i rutor. Toppa med några hallon och dekorera eventuellt med citronmeliss.
Tips! Variera din kaka med olika bär som garnering.
Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson