Glutenfri sirapslimpa

glutenfri sirapslimpa
Skäm bort dig själv och familjen med ljuvligt, nybakat bröd till frukost.
Annons

glutenfri sirapslimpa

Det här brödet mår bra av att ligga till sig lite innan man skär i det.

1 runt bröd

5 dl kylskåpskall mjölk
20 g jäst
1/2 – 1 dl mörk sirap
300 g bovetemjöl
50 g Maizena (1 dl =55 g)
2 tsk salt
40 g psylliumfröskal

Annons

Blanda mjölk, jäst, sirap, bovetemjöl, maizena och salt till en jämn deg. Vispa med elvisp i 5 minuter. Vispa i psylliumfröskalen.

Låt degen vila övertäckt med plastfilm eller bakduk på varm och dragfri plats ca 2 timmar.

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och forma degen till ett runt bröd. Placera det på en bakpappersklädd långpanna. Strö bovetemjöl över limpan.

Låt brödet vila ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 200°. Grädda brödet i ugnens mitt ca 45 minuter. Tycket du att brödet blir för mörkt, täck över med aluminiumfolie.

Tips! Vill du smaksätta brödet kan du tillsätta ca 1 1/2 tsk brödkrydda. Välj anis och/eller fänkål.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons