Glutenfri smulpaj med blåbär och mandel

Glutenfri smulpaj med blåbär och mandel
Njut av en glutenfri smulpaj med hallon, blåbär och mandel. Mums!
Annons

Glutenfri smulpaj med blåbär och mandel

En glutenfri smulpaj med smak av kokos och mandel.

6 personer

2 msk majsstärkelse
2 msk strösocker
1/2 liter blåbär
200 g hallon
Smuldeg:
2 dl mandelmjöl
1/2 dl majsstärkelse
1/2 dl strösocker
1 dl kokos
125 g smör
1 dl sötmandel

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda majsstärkelse och socker i en skål. Tillsätt blåbär och hallon, och lägg i en pajform, 23–24 cm i diameter.
3. Smuldeg: Blanda mandelmjöl, majsstärkelse, socker, kokos och smör. Hacka mandeln grovt och blanda med smuldegen. Fördela degen över bären.
4. Grädda strax under mitten i ugnen, ca 20 minuter.

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons