Glutenfri sockerkaka med apelsin

Glutenfri sockerkaka med apelsin
Bjud på en saftig sockerkaka med smak av apelsin och med choklad på toppen. Som bonus är den glutenfri!
Annons

Glutenfri sockerkaka med apelsin

10 bitar

125 g smör
4 ägg
2 1/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
35 g majsmjöl
30 g rismjöl
110 g potatismjöl
1 tsk fiberhusk
finrivet skal av 1 apelsin
Garnering:
25 g mörk choklad
rivet apelsinskal

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vaniljsocker, bakpulver, majsmjöl, rismjöl, potatismjöl och fiberhusk.
3. Vispa ner smör, mjölblandningen och apelsinskal i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt kakan vila i 10 minuter innan den stjälps upp.
5. Ringla över smält choklad och garnera med apelsinskal.

Annons

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons