Glutenfri valnötskonfekt

Glutenfritt bakverk
De här glutenfria godisbitarna vill du inte missa - underbara till eftermiddagsfikat!
Annons

Glutenfritt bakverk

50 bitar
300 g valnötter
200 g mörk choklad
300 g (5 dl) florsocker
6 ägg

Chokladfyllning:
150 g mörk choklad
4 msk grädde

Sätt ugnen på 175°. Mal nötter och choklad grovt i en matberedare. Blanda ner florsocker och ägg.

Annons

Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
Bryt chokladen till fyllningen i bitar och lägg i en kastrull. Häll i grädden och värm på svag värme. Rör inte förrän chokladen är alldeles mjuk, annars kan den klumpa sig.

Bred chokladen över nötbottnarna. Dela bottnen i två delar och lägg ovanpå varandra så att chokladen hamnar i mitten.
Skär upp i konfektbitar.

Tips! Frys gärna in konfekten och ta fram när du vill bjuda på något riktigt gott till fikat.

Här får du mer inspiration och fler recept på glutenfritt godis!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons