Glutenfria apelsincookies

Glutenfria apelsincookies
Söta, spröda och väldigt lättbakade är de här läckra kakorna med smak av apelsin och mandel.
Annons
Cookies med apelsinsmak

Ca 20 kakor

200 g mandelmjöl
200 g strösocker
1 knivsudd salt
2 msk rivet apelsinskal
2 äggvitor
1 dl florsocker

Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmjöl, strösocker, salt och rivet apelsinskal i en skål. Vispa äggvitorna styva, vänd ner i mandelblandningen.

Annons

Forma till bollar, ca 3 cm i diameter. Rulla i florsocker och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 15–17 minuter. Låt kallna.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Annons

Tips på annat gott till kaffet:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons