Glutenfria chokladcookies

Glutenfria chokladcookies
Knapriga och glutenfria chokladcookies är en given vinnare på fikabordet.
Annons

Glutenfria chokladcookies

ca 30 kakor

Tips! Byt gärna ut hälften av den mörka chokladen mot vit choklad.

225 g smält smör
1 3/4 dl socker
1 3/4 dl farinsocker
2 ägg
4 1/2 dl glutenfritt ljust mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
100 g grovhackad choklad eller chokladknappar

Annons

Sätt ugnen på 175° och lägg bakplåtspapper på en plåt.

Blanda smör, strösocker, farinsocker och ägg i en skål. Vispa det pösigt.

Blanda mjöl, bakpulver, salt, grovhackad choklad och vaniljsocker. Rör ner i smeten och blanda ordentligt.

Använd en sked och klicka ut små kakor på plåten. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10–12 minuter, låt svalna på galler. Förvara kakorna i en tät burk.

Titta in och inspireras av vår glutenfria receptbank >>

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons