Glutenfria enchiladas med kyckling

glutenfria-enchiladas
Dags för mys med kompisarna! Bjud på smakrika och glutenfria enchiladas.
Annons

glutenfria-enchiladas
4 personer
2 kycklingfiléer
1 lök
1 squash
1 paprika
3–4 msk raps- eller majsolja
2–3 msk tacokrydda
1 dl crème fraiche
1 dl grädde
4 dl riven texmexost
4 glutenfria tortillabröd
smör
1 dl crème fraiche
2 dl riven texmexost

Annons

Salsa:
1 ask körsbärstomater
100 g queso fresco-ost eller halloumi
1 msk limesaft
1 dl hackad koriander

Skär kycklingfiléerna i strimlor. Hacka löken, dela och skär squashen i halvmånar. Kärna ur och strimla paprikan.
Fräs kycklingen i 1 msk av oljan 10 minuter eller tills den är genomstekt. Lägg över kycklingen i en bunke.
Fräs grönsakerna i resten av oljan 5-10 minuter. Blanda med kycklingen och tacokryddan. Tillsätt crème fraiche, grädde och ost, blanda.

Sätt ugnen på 175 grader.

Fördela fyllningen på tortillabröden, rulla ihop. Lägg rullarna med skarven ner i en smord ugnsform. Bred på crème fraiche, strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Salsa: Dela körsbärstomaterna och riv osten grovt. Blanda tomater och limesaft. Vänd ner ost och koriander.
Servera enchiladan med salsan.

Recept av Lena Söderström
Foto Ulrika Ekblom

Servera ett gott glas vin till middagen – kolla in våra bästa vintips >>

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons