Glutenfria morotsfrallor med rosmarin

Glutenfria morotsfrallor med rosmarin
Baka goda och saftiga glutenfria frukostbullar med riven morot och rosmarin. Toppa med pumpakärnor.
Annons
glutenfria-frukostbullar-med-morot-recept
Glutenfria frukostbullar med morot och rosmarin ger dig en härlig start på dagen.

Glutenfria frukostbullar med morot – recept

• 5 st
2 dl havregryn (grynen ska vara rätt märkta Ren havre)
½ dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk rosmarin
½ dl finriven morot
200–225 g lättkvarg

Annons

Utbakning
pumpakärnor

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt riven morot och så mycket kvarg att det går att blanda och forma en lite kladdig deg.
3. Gör 5 runda bullar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Strö över pumpakärnorna och tryck till lätt så att de fastnar på bullarna
4. Grädda i ugnen i ca 30 minuter tills bullarna är genombakade, kontrollera med sticka. Ta ut och låt svalna på galler.

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons