Glutenfria frukostfrallor med morötter

Glutenfria morotsbröd
Extra saftiga och extra goda är de här småfrallorna - en klar favorit på frukostbordet!
Annons

Glutenfria morotsbröd

Tack vare moroten blir de här frukostbröden extra saftiga med lite sötma.

Ca 15 små eller 12 stora frallor

25 g jäst
3 dl kylskåpskall mjölk
2 msk flytande honung
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 normalstor morot, finriven
1 dl rena havregryn
5 dl bovetemjöl
2 msk fiberhusk

Annons

Garnering:
solrosfrön
pumpafrön

Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt den kalla mjölken och lös upp jästen.
Tillsätt honung, olja, salt, morot, havregryn och bovetemjöl. Blanda till en smet. Tillsätt fiberhusk. Vispa degen med elvisp minst 7 minuter.

Låt degen jäsa övertäckt med plastfilm eller bakduk på varmt och dragfritt ställe ca 45 minuter.

Ta fram degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 15 lika stora bitar. Rulla varje bit till en bulle. Tips! Mjöla händerna så går det lite lättare att rulla degen till runda bullar.

Placera bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla dem med lite vatten och strö över valfria frön eller kärnor. Låt bullarna jäsa övertäckta på varm och dragfri plats ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 250°. Grädda bullarna i ugnens mitt 8–10 minuter, håll koll på bröden och täck över dem om de får för mycket färg.

Recept av Bitte E:son Forsberg
Foto Anders Norrsell

Första hjälpen! 

Gott & Glutenfritt är kursen för dig som vill veta mer om

glutenproblem och hur du lever ett gott glutenfritt liv 

Efter att du gått den här kursen kommer du att ha all kunskap och verktyg du behöver för att kunna leva ett normalt och bra liv, trots glutenintolerans.

Du lär dig vilka råvaror du ska undvika, vilka som är bra för dig, får 72 lättlagade och goda recept för vardag, fest och årets alla högtider. Dessutom kan du dela med dig av recepten till familj och vänner när du ska gå på middag eller fest.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

knapp ny

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons