Glutenfria hallonmazariner

Glutenfria hallonmazariner
Mazariner passar utmärkt att baka glutenfria. Skalet blir härligt sprött och mumsigt. Kakorna går utmärkt att frysa.
Annons
hallonmazariner
Baka glutenfria hallonmazariner. Foto: Anders Norrsell

Glutenfria hallonmazariner

26 st

Bottnar:
300 g rumsvarmt smör eller margarin
240 g mandelmjöl
140 g glutenfritt havremjöl
2 dl strösocker
3 1/4 dl Maizena majsstärkelse, ca 180 g
2 äggulor
1 1/2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
250 g riven mandelmassa
1/2 dl strösocker
125 g rumsvarmt smör eller margarin
2 ägg
3/4 dl hallonsylt
Glasyr:
2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
1–3 krm röd hushållsfärg
Garnering:
hallon
siktat florsocker

Annons

Sätt ugnen på 200°.
1. Blanda alla ingredienser till bottnarna till en smidig deg, vi använde en matberedare. Forma degen till en lång rulle och linda in i plastfilm. Låt degen vila  i kylen ca 20 minuter.
2. Ta ut degen och dela den i 26 lika stora bitar. Placera degbollarna i mazarinformar och tryck ut degen i formen. Förgrädda mazarinbottnarna ca 10 minuter.
3. Blanda mandelmassa och socker.  Tillsätt matfett och rör tills du har en slät  smet. Rör ner äggen, ett i taget. Fördela lite hallonsylt i bottnen på varje mazarin. Fördela därefter mandelmassefyllningen i formarna. Placera formarna på plåtar och grädda 13–15 minuter. Ta ut och låt svalna.
4.Blanda ingredienserna till glasyren och bred över mazarinerna. Garnera.
Recept: Bitte Eson Forsberg

Läs också:

Glutenfria choklad- och apelsinmazariner

gott och glutenfritt

Annons

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons