Glutenfria hallonspeglar

HAllonspeglar
Får vi fresta med gudomligt goda hallonspeglar toppade med en klick glasyr?
Annons

Hallonspeglar

Glutenfria hallonspeglar

25 stycken
500 g mandelmassa
2 äggvitor
1/2 dl strösocker
Fyllning:
125 g mandelmassa
60 g smör, rumsvarmt
1 ägg
1/4 dl glutenfri mjölmix, t ex Sempers finmix
3 msk hallonsylt
1 1/2 dl florsocker
1 msk vatten

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Riv mandelmassan grovt. Vispa upp äggvitorna lätt. Rör mandelmassa, socker och det mesta av äggvitan smidigt, tillsätt lite mer äggvita om smeten känns hård.
3. Spritsa 25 kransar på bakplåtspapper.
4. Fyllning: Riv mandelmassan grovt. Rör den smidig, gärna i maskin, med smör, ägg och mjölmix.
5. Fördela smeten i kransarna. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna.
6. Bred hallonsylt över fyllningen. Rör ihop florsocker och vatten och glasera kakorna ovanpå sylten. Låt stelna.

Annons

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons