Glutenfria mazariner med apelsin och choklad

Glutenfria Mazariner med choklad och apelsin
Apelsin och choklad är en klassisk smakkombo som gör de här mazarinerna till en riktig hit!
Annons

Glutenfria Mazariner med choklad och apelsin
ca 20 mazariner

100 g smör
¾ dl strösocker
1 ägg
3 ½ dl mjölmix, glutenfri
1 tsk bakpulver

Fyllning:
200 g mandelmassa
2 ägg
75 g smör
75 g mörk choklad
1 apelsin, rivet skal
florsocker

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Rör samman mjölmix och bakpulver och arbeta ner i smörblandningen.

Annons

Fördela i aluminiumformarna och tryck ut degen utmed väggarna.

Rör samman riven mandelmassa och ägg. Smält smöret och vänd ner hackad choklad. Blanda med mandelmassan. Tillsätt rivet apelsinskal. Fördela i formarna och grädda ca 20 minuter. Pudra över florsocker när de svalnat.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Receptet kommer från tidningen Glutenfritt nr. 1 som finns i butik fram till den 7 mars 2017 – missa inte!

Nytt nummer av tidningen Glutenfritt

Följ oss på instagram: vialskarglutenfritt

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons