Glutenfria muffins med blåbär och vit choklad

Glutenfria muffins med blåbär och vit choklad
Baka underbart goda muffins med blåbär och vit choklad - helt glutenfria! De passar perfekt till eftermiddagsfikat.
Annons
Glutenfria muffins med blåbär och vit choklad piggar upp fikastunden.

Recept: Glutenfria muffins med blåbär och vit choklad

Portioner: ca 12 muffins

• 150 g osaltat smör

• 60 g vit choklad

• 4 dl glutenfri mjölmix

• 2 tsk bakpulver

• 1 nypa kanel

• 100 g malda mandlar

• 2 dl strösocker

Annons

• 1 tsk vaniljsocker

• 4 ägg, lätt vispade

• 200 g blåbär

Garnering

• 1 msk florsocker, siktad

Dessutom behövs

• 12 muffinsformar

1. Värm ugnen till 175°.

2. Smält smöret. Riv chokladen och blanda den med den glutenfria mjölmixen, bakpulver, kanel, malda mandlar samt socker. Rör ner vaniljsocker, ägg och smält smör. Vänd försiktigt ner blåbären.

3. Dela upp degen i muffinsformarna och grädda i ca 25 minuter. Låt svalna på galler. Pudra florsocker över.

Svensk bearbetning: Susanne Lindén

Bild: Ibl

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons