Glutenfria pajer till picknicken

Glutenfria pajer till picknicken
Glutenfria pajer, perfekta att ta med på en picknick. Välj mellan päron- och ädelostpaj, eller broccoli- och ädelostpaj.
Annons
Paj med päron, bacon och ädelost
Paj med päron, bacon och ädelost. Foto: Erik Karlsson

Paj med päron, bacon och ädelost

4–6 personer

Pajskal:
Grundrecept, glutenfri pajdeg
Fyllning:
1 pkt tärnat bacon
2 ägg
2 dl crème fraiche
2 dl riven ost
2 päron
Garnering:
3/4 dl flytande honung
ev 1 msk lavendelblom
150 g blåmögelost, t ex Danablu-ost

Annons

Sätt ugnen på 200°. Stek baconet lätt. Rör samman ägg, crème fraiche och riven ost. Häll smeten i pajskalet.
Skär päronen i tunna skivor och lägg ovanpå, strö över baconet. Grädda ca 30 minuter.
Rör samman honung och ev lavendel.
Ta ut pajen och lägg på skivor av ost, ringla över honungen.

Broccolipaj med ädelost

4–6 personer

Annons

Pajskal:
Grundrecept, glutenfri pajdeg
Fyllning:
400 g broccoli
3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
140 g ädelost
2 msk pinjekärnor

Sätt ugnen på 200°.
Dela broccolin i buketter, koka 5 minuter i lättsaltat vatten. Lägg broccolin i pajformen.
Vispa samman ägg och grädde och smula ner ädelosten. Häll över pajen. Ställ in i ugnen ca 35 minuter tills pajen får fin färg.
Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna. Stå kvar medan du rostar, det går fort. Häll över pajen.

Av Janet Gustavsson 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons