Glutenfria småpajer med salami och feta

Glutenfria småpajer med salami och feta
Läckra portionspajer med italienska smaker som salami, oliver och fetaost!
Annons
Perfekt storlek på små matpajer med salami och fetaost.

Recept: Glutenfria småpajer med salami och feta

Portioner: 6 pers
Tid: 1 tim

  • 4½ dl glutenfri mjölmix
  • 150 g smör
  • 4 msk kallt vatten
  • ½ tsk salt

Fyllning

  • 80 g salami, i tunna skivor
  • 24 svarta oliver, utan kärnor
  • 150 g fetaost
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 6 kvistar färsk timjan

Så här lagar du glutenfria småpajer med salami och feta:

  1. Sätt varmluftsugnen på 220°.
  2. Mät upp mjölmixen, smör, vatten och salt i en matberedare.
  3. Mixa snabbt till en jämn deg, och ställ sedan i kylskåp att svalna i ca 15 minuter.
  4. Smörj portionsformarna, ca 11 cm i diameter, och tryck ut lite deg i varje form.
  5. Nagga degen i formarna med gaffel och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter tills degen fått fin färg.
  6. Då degen svalnat, placera salamiskivor i varje form med oliver och smulad fetaost.
  7. Vispa ägg och mjölk i en skål tillsammans med finhackad vitlök och salt.
  8. Häll äggstanningen i formarna.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter, tills pajerna fått fin färg. Garnera med färsk timjan vid servering.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson

Läs också:

Annons

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons