Glutenfria solbullar med kokos

Glutenfria solbullar med kokos
Solbulle är en riktigt god och älskad bulle. Vi toppar våra glutenfria solbullar med glasyr och kokos – mums!
Annons

Glutenfria solbullar med kokos
ca 20 bullar

250–300 g kvarg
3 dl vatten, 37 grader
2 msk fiberhusk
70 g Jyttemjöl (Kung Markatta)
1 paket Semper fin mix
50 g jäst
100 g smält smör
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
1 tsk kardemumma
1 ägg

Annons

Fyllning:
ca 3 dl färdig marsankräm

Garnera med:
glasyr
riven kokos

Blanda kvarg och vatten i en bunke. Tillsätt fiberhusk, Jyttemjöl, mjölmix och kör med elvisp eller i bakmaskin med degkrokoar 5-8 minuter. Tillsätt jäst, smör, salt, socker och kardemumma. Arbeta degen väl.

Låt degen jäsa 30 minuter.

Olja händerna och rulla degen, dela i mindre bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 minuter.

Sätt ugnen på 225°.

Pensla bullarna med ägg. Gör ett hål i mitten av bullen och fyll med 1 msk marsankräm. Grädda bullarna mitt i ugnen 12-15 minuter tills de har fin färg. Låt bullarna svalna på galler.

Gör en glasyr och bred på bullarna. Doppa dem sedan i riven kokos.

Så gör du glasyr Blanda 4 dl florsocker med 2 msk vatten och 5 droppar citronsaft eller ättika. Vispa ordentligt till en jämn och slät glasyr.

Första hjälpen! 

Gott & Glutenfritt är kursen för dig som vill veta mer om

glutenproblem och hur du lever ett gott glutenfritt liv – LÄS MER HÄR!

Efter att du gått den här kursen kommer du att ha all kunskap och verktyg du behöver för att kunna leva ett normalt och bra liv, trots glutenintolerans.

Du lär dig vilka råvaror du ska undvika, vilka som är bra för dig, får 72 lättlagade och goda recept för vardag, fest och årets alla högtider. Dessutom kan du dela med dig av recepten till familj och vänner när du ska gå på middag eller fest.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

knapp ny

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons