Glutenfritt brytbröd

Glutenfritt brytbröd
Ett mjukt, saftigt festbröd med härlig smak av oregano.
Annons
Glutenfritt brytbröd

Brytbröd med oregano

16 bitar
50 g jäst
6 dl vatten
1 äggvita
2 msk honung
1/2 dl rapsolja
1/2 dl fiberhusk
2 msk oregano
1-2 tsk salt
3 dl durramjöl
2 dl majsmjöl
1 dl rismjöl
1 dl maizena
PENSLING:
vatten
torkad oregano

Annons

1. Lös jästen i vattnet. Vispa i äggvita, honung, olja, fiberhusk, oregano och salt och låt svälla några minuter.
2. Blanda de torra ingredienserna med varandra och arbeta in i degvätskan.  Täck över degen och låt den jäsa 30 minuter.
3. Dela degen i 16  bitar och rulla dem till bollar. Placera dem på en bakpappersklädd plåt ganska nära varandra så att de jäser ihop. Täck brödet med en bakduk och låt jäsa 40 minuter.
4. Sätt ugnen på 200°.
5. Pensla pinnarna med vatten och strö över oregano. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.

Recept: Karolina Svensk och Anna Söderberg
Foto: Alexandra Ydevall

Annons

Prova också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons