Glutenfritt! Mellomys med schweizertårta

Glutenfri rulltårta med choklad och nötter
Gillar du schweizernötchoklad? Då måste du prova den här drömtårtan!
Annons

Glutenfri rulltårta med choklad och nötter

Schweizertårta med crunchkant

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
75 g malda hasselnötter eller 1 3/4 dl hasselnötsmjöl
1 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver

Mjölkchokladkräm:
300 g mjölkchoklad
2 dl grädde
1 krm salt
2 msk smör

Annons

Garnering:
40 g hackade hasselnötter

Chokladkräm: Grovhacka chokladen och lägg den i en skål. Värm grädde och salt till kokpunkten i en kastrull, dra den sedan från plattan. Häll grädden över chokladen, rör tills chokladen smält helt. Rör ner smöret och låt krämen svalna.
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda samman malda hasselnötter, potatismjöl och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen i smeten med hjälp av en slickepott.
Klä en långpanna eller form, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper. Häll ut smeten i formen, bred ut den ordentligt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter.
Strö 1 msk strösocker på ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan. Dra försiktigt av bakplåtspapperet (pensla med lite vatten om det sitter fast). Lägg ugnsformen över kakan och låt den svalna.
Bred hälften av chokladkrämen över kakan och rulla ihop. Bred resten av krämen runt om tårtan och rulla den sedan i hackade hasselnötter.

Recept av Ylva Porsklev
Foto Pernilla Sjöholm

Sugen på fler  glutenfria rulltårtor? Kolla här!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons