Påskens festliga silltårta – läcker och lättlagad!

sill-och-kavringstarta-recept-puff
Lättlagad och festlig smörgåstårta med ägg, sill och kavring. Gott till påsk!
Annons
god-smargastarta-pask-recept
Den här festliga silltårtan på kavring gör garanterat succé till både påsk och midsommar. Foto: Ulf Svensson

Recept sill- och kavringstårta

4–6 port

1 kavring el mörkt rågbröd, oskivat

Fyllning
2 hårdkokta ägg
200 g matjessill
11/2 dl crème fraiche
11/2 dl majonnäs
1 dl hackad dill

Garnering
300 g naturell färskost
1/2 dl crème fraiche
2 hårdkokta ägg
1/2 rödlök
1 knippe gräslök
några bitar matjessill
rädisor

Annons

Gör så här

1. Kantskär brödet och skär det i 5 tunna skivor på längden.

2. Fyllning: Skala och hacka äggen. Finhacka matjessillen. Blanda ägg, sill, crème fraiche, majonnäs och dill.

3. Varva bröd och fyllning. Avsluta med bröd.

4. Garnering: Blanda ost och crème fraiche, bred det på smörgåslängden så hela täcks. Skala och dela äggen
i tunna klyftor, hacka eller skiva rödlöken, hacka gräslöken och skär sillen i fina skivor.

5. Garnera längden och strö gräslök på kanten.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons