Drömgoda hallonmazariner

Hallonmazariner
Lycka är att få njuta av hembakta kakor tillsammans med vännerna! Imponera med läckra hallonmazariner som är enklare att göra än man kan tro.
Annons
Hallonmazariner
Här piffar vi upp en redan god mazarin med fräscha hallon! Foto: Pontus Ferneman

Recept mazariner med hallon

ca 16 st

3 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
¾ dl strösocker
150 g smör, kallt

Fyllning
200 g mandelmassa
75 g smör, mjukt
2 msk strösocker
1 stort ägg
1½ msk vetemjöl
50–75 g färska hallon

Annons

Glasyr
2 dl florsocker
1–1½ msk citronsaft el vatten
några droppar röd hushållsfärg

Ugn 175°

Gör så här

1. Arbeta ihop mjöl, potatismjöl, socker och smör. Använd gärna matberedare men tänk på att inte arbeta degen för länge. Låt vila svalt i ca 30 min.

2. Fyllning: Riv eller smula mandelmassan och rör ihop med smöret, lite efter hand. Tillsätt sockret och rör i ägget. Blanda i mjölet och rör till en smet.

3. Klä formar med degen. Klicka i fyllningen. Lägg några hallon i varje.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 min. Låt svalna.

5. Glasyr: Blanda florsocker, citronsaft och hushållsfärg. Bred glasyren på kakorna.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons