Godaste filmjölksbrödet med frukt och nötter

Godaste filmjölksbrödet med frukt och nötter
Lättbakad klassiker som du inte jäser. Sätt julig smak med aprikoser, tranbär och nötter!
Annons

Filmjölksbröd med frukt- och nötter

1 bröd
3 dl grahamsmjöl
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 strukna tsk bikarbonat
10 aprikoser
75 g valnötter
75 g hasselnötter
1 dl tranbär
1 dl russin
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap eller flytande honung

Annons

1. Sätt ugnen på 160°.
2. Smörj och bröa en brödform, ca 1,5 liter.
3. Mät upp de båda mjölsorterna i en bunke och tillsätt salt och bikarbonat.
4. Strimla aprikoserna och dela valnötterna. Tillsätt tillsammans med hasselnötter, tranbär och russin. Tillsätt filmjölk och sirap eller honung. Rör samman till en kletig deg.
5. Häll degen i den smorda formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 30 minuter. Ta ut brödet och låt svalna.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Annons

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons