Gratäng med fläskfilé och ädelost

Gratäng med fläskfilé och ädelost
Annons

Gratäng med fläskfilé och ädelost

Gratäng med fläskfilé och ädelost

4 personer
400 g valfri pasta
600 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 + 2 msk smör
1 purjolök
1 orange paprika
1 gul paprika
2 msk smör
140 g gräddädelost, Kvibille
30 g valnötter
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
Garnering:
parmesanost
rucola
basilika

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka pastan och låt den rinna av.
3. Putsa köttet. Salta och peppra. Bryn köttet runt om så att det får fin färg i en stekpanna med 2 msk smör. Lägg över i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Tillaga mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt köttet vila innan det skärs upp i tunna skivor.
4. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs purjolök och paprika blankt utan att det får färg i en stekpanna med 2 msk smör.
5. Blanda pasta, lök och paprika och lägg över i en smord ugnsform. Smula ner osten och blanda om. Lägg nötter och köttet ovanpå.
6. Blanda grädde och fond, och häll i formen. Peta med en gaffel så att det rinner ner. Gratinera, ca 15 minuter.
7. Vid servering: Hyvla över parmesanost och strö över rucola och basilika.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons