Kasslergratäng med chorizo

Gratäng med kassler och chorizo recept
Läckert krämig gratäng med kassler, tomat och kryddig korv. Snabblagat recept för vanlig vardagar!
Annons

Gratäng med kassler och chorizo recept

Gratäng med kassler och chorizo – recept

4 personer

300 g kassler
3 kryddstarka korvar, t ex chorizo
1 msk smör eller olja
10 körsbärstomater
2 msk finhackad persilja
2 dl crème fraiche, gärna med smak av paprika och chili
1 dl vitt vin eller 1 dl kycklingbuljong av tärning
2 dl riven lagrad ost
Garnering:
färska örter
Servering:
blandad sallad
kokt broccoli och kokta haricots verts

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Strimla kasslern. Skiva korvarna tunt. Fräs korven snabbt i en stekpanna med smör eller olja.
3. Lägg kassler och korv i en smord ugnsform. Fördela delade tomater och persilja ovanpå.
4. Vispa ihop crème fraiche och vin eller buljong och häll i formen. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen, 15–20 minuter. Garnera med färska örter och servera med sallad och kokta grönsaker.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons