Snabb pastagratäng med lövbiff och tomat

Gratäng med lövbiff och pasta recept
Allt gott samlat i en form! Med smaksatt crème fraiche och färdigkokt pasta blir såsen både snabblagad och krämigt god.
Annons

Gratäng med lövbiff och pasta recept

Gratäng med lövbiff och pasta

4 portioner

500 g lövbiff
400 g valfri kokt pasta ex penne
1 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 burkar crème fraiche med valfri smak, á 2 dl
200 g cocktailtomater
5 salladslökar
3 msk finhackade örter t ex basilika, persilja eller timjan
1 ½ dl riven lagrad ost
Servering:
kryddgrönt eller rucola
en sallad
riven parmesanost

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola av i kallt vatten och låt den rinna av. Häll på lite olja och rör om.
3. Strimla lövbiffen och salta och peppra. Fördela lite av pastan i en smord eldfast form och lite av lövbiffen ovanpå. Klicka ut hälften av crème fraichen ovanpå.
4. Halvera tomaterna. Ansa och strimla salladslöken. Finhacka örterna.
5. Blanda samman resten av lövbiffen, pastan, tomater, lök, örter och crème fraiche och fördela det i formen. Strö över riven ost och gratinera strax under ugnens mitt i 15-18 minuter.
6. Garnera med kryddgrönt eller lite rucclasallad och serveras med en sallad och lite riven parmesanost.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons