Gratinerade bönor med panerad fläskfilé

Gratäng med tomat vita bönor och fetaost recept
Bjud på läckert fetaostgratinerad vita bönor med fläskfilé till. Passar lika bra till vardag som till fest!
Annons

Gratäng med tomat vita bönor och fetaost recept

Gratäng med tomat, vita bönor och fetaost

4 personer

200 g champinjoner
olivolja till stekning
salt, peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g körsbärstomater
2 burkar stora vita bönor
500 g krossade tomater
¾ dl olivolja
2 msk finhackad färsk timjan eller 1½ tsk torkad timjan
2 tsk strösocker
150 g tärnad fetaost i kryddlag
Panerad fläskfilé:
1 ägg
ca 1 dl ströbröd
½ tsk rökt paprikapulver
500 g fläskfilé
olivolja eller smör till stekning
Servering:
couscous
grönsallad

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Dela svampen och stek den tills den får fin färg i en stekpanna med olja. Salta och peppra.
3. Skala och hacka löken och skiva vitlöken. Dela tomaterna. Skölj bönorna. Blanda svamp, lök, vitlök, bönor, tomater, krossade tomater, olja, timjan, socker, salt och peppar och lägg i en smord ugnsform. Tillaga i ugnen, ca 1 timme. Strö över fetaost när 10 minuter återstår av gräddningstiden.
4. Panerad fläskfilé: Vispa upp ägget på en tallrik. Blanda ströbröd, paprikapulver, salt och peppar på en annan tallrik. Skiva fläskfilén. Vänd skivorna först i ägget och sedan i ströbrödet. Stek fläskfilén ett par minuter per sida. Servera de gratinerade bönorna med panerad fläskfilé, couscous och sallad.

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons