Gratinerad falukorv med lök och blomkål

Det blir inte bättre husmanskost än ostgratinerad falukorv med lök och blomkål.
Gratinerad falukorv är en klassiker som blir som ny i sällskap med lök, broccoli och blomkål.
Annons
Ostgratinerad falukorv.
En klassiker när den är som bäst! Foto: Ralph Månsson

Recept: Gratinerad falukorv med lök och blomkål

Portioner: 4 pers
Tid: 35 min

  • 600 g falukorv
  • 1/2–1 dl svensk grov senap
  • 2 färska gula lökar
  • 250 g broccoli
  • 300 g blomkål
  • salt och peppar
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl riven västerbottensost

Så här lagar du gratinerad falukorv med lök och blomkål:

  1. Sätt ugnen på 200°.
    Annons

    Snitta korven på längden och lägg den i en eldfast form. Pensla korven rikligt med senapen. Dela löken i tunna klyftor och stick ner i snittet.

  2. Skär broccoli och blomkål i mindre buketter och lägg vid sidan av korven. Salta och peppra.
  3. Koka upp buljongen och häll ner den i formen. Ställ in i ugnen och stek i ca 15 minuter.
  4. Ta ut formen och strö på osten. Gratinera i ytterligare 10–15 minuter. Servera rätten som den är eller med kokt potatis om så önskas.

Av Jan-Erik Hagbohm

Missa inte:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons