Gratinerad fisk med prästost

gratinerad fisk med prästost
På bara en halvtimme fixar du denna smakrika gratäng med prästost.
Annons

gratinerad fisk med prästost

4 personer
Använd gärna torskrygg som är lite tjockare än filéer och tål lite längre tillagning.

4 torskryggfiléer
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
100 g prästost
2 dl crème fraiche
2 tomater
1/2 kruka färsk basilika

Annons

Servera med:
ris eller kokt potatis

Sätt ugnen på 225°. Salta och peppra fisken och lägg den i en smord ugnsform.

Riv osten grovt, rör ihop den med crème fraiche och bred över fisken. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå.

Gratinera i ugnen 15–20 min, tills allt fått fin färg. Garnera med basilika.

Recept av Ylva Porsklev
Bild: Emma Eriksson

 

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons