Gratinerad ravioli med lax och vinsås

Gratinerad ravioli med lax och vinsås
Uttrycket "smälter i munnen" passar extra bra till gratinerad ravioli med lax och vinsås.
Annons

ravioligratang

Annons

4 pers 45 min

400 g laxfilé
salt och peppar
500 g färsk ravioli med svamp
olivolja till stekning
4 salladslökar
65 g rucola
65 g färsk spenat

Sås

2 msk finhackad gul lök
1 msk smör
1 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
3 dl grädde
1 dl riven parmesanost

Annons

Garnering

ev ärtskott

1. Skär laxen i bitar, ca 4×4 cm, och krydda med salt och peppar.

2. Sås: Fräs den finhackade löken i smör i en kastrull i någon minut så att den mjuknar utan att ta färg. Häll på  vin och tillsätt buljongtärning och grädde. Låt koka tills såsen tjocknar något och blanda sedan ner osten. Ta från värmen och smaka
av med salt och peppar.

3. Hetta upp lite olivolja, ca 2 msk, i en stekpanna och stek laxen hastigt så att den får lite färg.

4. Plocka upp laxen ur pannan. Skiva salladslöken och lägg den i pannan med rucola och spenat. Låt mjukna på svag värme och krydda med salt och peppar.

Annons

5. Sätt ugnen på 225°.

6. Koka raviolin enligt anvisning på förpackningen och häll av vattnet. Blanda försiktigt raviolin med såsen.

7. Varva spenatfräset, lax och ravioli i en eldfast form och grädda därefter i ugnen i 15–20 minuter.

8. Servera laxgratängen rykande varm och garnera den gärna med lite ärtskott.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons