Gratinerat gott på italienskt vis

Gratinerat gott på italienskt vis
Fyll formen med goda grönsaker och smaker som väcker längtan till Italien! Med squash, tomater, mozzarella och basilika får du en underbart mustig gratäng. Lättlagat och läckert!
Annons
Italiensk gratäng.
Squash, solmogna tomater och mozzarellaost samsas väl i denna italienska gratäng.

Italiensk gratäng med mozarella

4 port
Tid: 45 min

2 stora squasher

1 kg mogna

tomater

1 gul lök

1–2 klyftor vitlök

olja till stekning och pensling

1 tärning grönsaksbuljong

salt, peppar

1 tsk italiensk salladskrydda

Annons

2 msk ketchup

1 knippe basilika

375 g mozzarellaost

150 g riven ost

Garnering:

basilika

tomatklasar

Gör så här

1. Skiva squashen, strö salt på skivorna och lägg dem i ett durkslag i ca 30 min så att vattnet dras ur.

2. Tärna tomaterna grovt, hacka löken och riv vitlöksklyftorna fint. Fräs lök och vitlök i olja någon minut, tillsätt smulad buljongtärning, tomathack, kryddor och ketchup. Puttra ihop till en röra, ca 20 min utan lock. Rör ner hackad basilika.

3. Krama ur squashskivorna och lägg på en bakpappersklädd plåt, pensla dem med olja. Grilla i 250° tills de får lite färg, 10–15 min. Ta ut plåten med squashen, sänk värmen till 225°.

4. I en smord form varvas squash, tomatsås och skivad mozzarella – översta lagret ska vara squash. Strö över riven ost, gratinera i 20 min. Låt svalna något. Vid serveringen, garnera med färsk basilika och tomatklasar.

Italiensk kycklinggratäng – smakrik och god.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons