Grilla till valborg? 5 läckra tips!

grilla
Valborg är för många lika med grillpremiär. Här hittar du lättlagade och goda recept för en riktigt lyckad valborgsmeny.
Annons
grilla
Många tänder grillen till valborg. Här hittar du förslag på mat som garanterat gör succé!

 

1. Klassikern

Alla älskar en klassisk hamburgare – speciellt om den är grillad och serveras med massor av läckra tillbehör. Vi satsar på briochebröd, bacon och hemgjord dressing. Recept hittar du här >> 

Annons

Vill du grilla hamburgare som ett riktigt proffs kan du köpa en en hamburgerpress för lagom stora och perfekt formade burgare.

 

2. Årets stora trend 

Det är både enkelt och gott att grilla pizza. Lättast blir det om du investerar i en pizzasten. Lägg stenen på grillen, låt den bli rejält varm och placera sedan pizzan på stenen och njut av de härliga dofterna. Men det går också bra att lägga pizzan på ett smörgåspapper (med lite olja) som du sedan lägger på en foliebädd på gallret.

Fördelen med att grilla pizza är att alla kan välja sina favorittillbehör. Och så går det snabbt! Ha gärna någonting att lägga de färdiga pizzorna på nära till hands så att pizzorna inte ligger för länge och blir brända.

 

3. Mer grönt

Ost lämpar sig alldeles utmärkt för grillen och passar lika bra till grönsaker som i ett burgarbröd. Vi föredrar medelhavsosten  halloumi som har en härlig sälta och behåller sin fasthet även när den tillagas.

Servera gärna den grillade osten med en fräsch sallad. Här hittar du förslag på recept >>

 

4. På nolltid

I bland har man helt enkelt inte tid att krångla till det, då passar korv perfekt att lägga på grillen. Köp en med riktigt hög kötthalt för att få lite lyxigare känsla. Ett annat tips är att linda in grillkorvar i bacon för lite extra finess – eller göra goda korvspett med falukorv och svamp.

 

5. Något sött

Lägg din favoritfrukt (jordgubbar, banan och kiwi är ett förslag) i foliepaket och riv rikligt med vit choklad över. Lägg paketen på grillen och låt eftervärmen göra jobbet. Servera med vaniljglass eller kesella om du vill ha ett lite nyttigare alternativ. Vi lovar att det här blir en magiskt god avslutning på en härlig grillkväll!

 

 

Läs mer: 

 

Foto: Shutterstock

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons