Grillad fläskfilé med potatis- och grönsakspaket

Grillad fläskfilé med potatis- och grönsakspaket
Packa in, grilla och njut! Bjud på sommarfärska grönsaker och potatis i ett varmt och örtdoftande foliepaket, till en saftig och god fläskfilé.
Annons
Njut av ett välfyllt och välkryddat grönsaks- och potatispaket till den grillade fläskfilén.
Grilla köttet separat och komplettera med välfyllt och välkryddat grönsaks- och potatispaket. Foto: Lisa Björner

 

Filé med ljuvligt doftande potatis- och grönsakspaket

Tid: 50 min

1 fläskfilé
2 msk soja
1 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar

Grönsakspaket:
400 g färskpotatis
250 g broccoli
150 g gröna bönor
2 morötter
200 g knipplök
2 msk olja
2 tsk flingsalt
2 krm grovmald svartpeppar

Annons

Kryddsmör:
100 g rumstempererat smör
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
1/2 tsk torkad rosmarin, timjan och dragon
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
1 tsk tomatpuré
1/2 tsk curry
1 citronklyfta

Gör så här

1. Koka potatisen knappt mjuk i saltat vatten. Dela broccolin i små buketter. Sjud dem, bönor och morötter 5 min. Dela knipplöken. Blanda grönsakerna med olja, salt och peppar. Lägg alla grönsaker i ett stort foliepaket eller fyra små.

Annons

2. Blanda smöret med pressad vitlök, örter, sambal, salt, tomatpuré, curry och en pressad citronklyfta.

3. Klicka lite av smöret i foliepaketet och förslut det väl. Lägg det på grillen eller i ugn 225° och stek grönsakerna ca 40 min för ett stort paket och 20 min för små.

4. Blanda soja och olja, pensla filén med detta. Grilla filén på medelvärme ca 30 min. Vänd den under tiden, salta och peppra. När den tjockaste delen har 70 graders innertemperatur är den klar.

5. Servera köttet med potatis- och grönsakspaket och extra smör.

Inget går upp mot en god grillad karré! Mango och ostkräm ger det lilla extra. Foto: Lisa Björner

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons