Grillad kyckling med sparris

Grillad kyckling med sparris
Annons

kycklingsparris2

Grillade kycklingfiléer med aromsmör

Aromsmöret håller en vecka i kylen.

● 4 pers ● 25 min

4 kycklingfiléer
ca 1 1/2 dl olivolja
saften från 1/2 citron
2 knippor grön sparris
ca 600 g potatis
2 tsk chiliflakes

Aromsmör

75 g smör
rivet skal av 1/2 lime
1 pressad vitlöksklyfta
salt och malen svartpeppar

Annons
Annons

Servering

färska örter
ca 30 g rucola
tomater i olika färger
citronskivor

1. Skär kycklingfiléerna på snedden i skivor som är ca 1 cm tjocka. Blanda 1/2 dl av olivoljan med citronsaft och vänd filéerna i blandningen.

2. Skala sparrisen och vänd den i ca 1/2 dl av olivoljan.

Annons

3. Blanda ingredienserna till aromsmöret och salta och peppra. Låt stå framme, smöret ska serveras rumsvarmt.

4. Koka potatisarna i 10 minuter med skalet på. Dela dem på mitten och vänd snittytan i ca 1/2 dl av olivoljan. Grilla snittytan på medelvärme, inte direkt över glöden, tills den får fin färg. Krydda med salt och peppar.

5. Krydda filéerna med salt, peppar och chiliflakes. Grilla kycklingen på medelvärme i ca 5 minuter tills den är genomstekt och vänd på den då och då. Grilla sparrisen samtidigt och vänd den emellanåt.

6. Servera kycklingen med färska örter, rucola, tomater, citronskivor, sparrisen, aromsmöret och potatishalvorna.

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons