Grillad fläskfilé med teriyakisås

Grillad fläskfilé med teriyakisås
Plockgott är perfekt för sommarfesten! Bjud gästerna på grillad fläskfilé med teriyakisås – enkelt att göra, bra att förbereda och jättegott!
Annons
Marinerad och grillad fläskfilé är perfekt till grillbuffén och går även bra att äta kall.
Marinerad och grillad fläskfilé är god både nygrillad och kall. Foto: Lisa Björner

Kalasgod fläskfilé med teriyakisås

8 port
Tid: 35 min
2 fläskfiléer
2 msk olja
2 msk soja
1 tsk salt
2 krm peppar

Teriyakisås:

2 dl soja
2 msk riven färsk ingefära
2 finhackade vitlöksklyftor
ev 2 msk sherry
2 msk flytande honung
1 finstrimlad röd chili

Gör så här

1. Blanda såsen.
2. Blanda olja och soja. Pensla köttet med det och grilla ca 30 min på grillen ute eller 250° i ugn. Snurra flera gånger. Salta och peppra. Innertemperaturen ska vara 70°.
3. Häll av 2 msk av såsen och pensla filébitarna med den mot slutet av grillningen.
4. Skär upp filén i tunna skivor om den ska serveras kall och lite tjockare om den serveras varm. Garnera ev med salladslök och picklad rödlök.

Vilken härlig potatissallad! Rostad potatis beströdd med getost gör smaklökarna glada. Foto: Lisa Björner
Annons

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons