Grön pannkaka med lax och dill

Grön pannkaka med lax och dill
Det här receptet på pannkaksrullar med laxfyllning går att förbereda två dagar före servering. Sedan är det bara att ta fram, skära upp och garnera med lite rom, pepparrot och dill.
Annons
Lite extra rom på toppen.

Pannkaksrullar med laxfyllning – recept

Gör ljuvligt goda pannkaksrullar med laxfyllning på bara 40 minuter med vårt enkla recept.

• 20 bitar • 5 pannkakor • 40 min

Pannkaka

25 g smör
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
3 dl mjölk
½ dl finhackad dill, ca 30 g
1 krm salt

Fyllning

10 cm purjolök
1–2 msk fint riven pepparrot, ca 5 cm
300 g naturell färskost
salt och peppar
200 g skivad kallrökt lax

Garnering

laxrom
finriven pepparrot
dill

Annons

1. Smält smöret. Ställ åt sidan.
2. Rör ihop ägg och mjöl.
3. Mixa hälften av mjölken med dillen tills den är grön, och rör ner i smeten. Tillsätt sedan resterande mjölkblandning och det smälta smöret. Rör tills alla klumpar är borta. En stavmixer är bra här.
4. Grädda pannkakorna i en stekpanna på ca 20 cm i diameter. Låt sedan svalna innan du fyller och rullar ihop.
5. Finhacka och skölj purjolöken. Rör ihop med pepparroten, färskost och smaka av med salt och peppar. Rör runt och ”mjuka” upp smeten innan du brer på ett tunt lager på pannkakorna.
6. Lägg sedan på laxen och rulla ihop.
7. Förvara i kyl. Kan göras 2 dagar före servering. Skär i bitar strax före servering. Garnera gärna med mer rom, pepparrot och dill.

Bild: Sophie Håkansson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons