Grön pizza med pesto och två sorters ost

Grön pizza med pesto och två sorters ost
Prova en grön pizza! Osten ger krämighet, vitlök och pesto sätter smak och till sist toppar du med pinjekärnor. Ljuvligt gott!
Annons

Grön pizza med pinjenötter, mozzarella och gröngål

8 bufféportioner

6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 msk rapsolja
1/2 tsk salt
2 dl kallt vatten
Grön sås:
2 + 2 dl strimlad grönkål
1 dl pesto (finns att köpa färdig)
250 g ricottaost
Fyllning:
1–2 msk rapsolja till grönkålen
2 vitlöksklyftor, hackade
1 broccolistånd, tunt skuret
1 mozzarellaost, i skivor
15 svarta oliver
2 msk pinjekärnor

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Mixa mjöl, bakpulver, olja, salt och vatten tills det bildas en degklump. Kavla ut degen till en platta på en plåt med bakplåtspapper.
3. Strimla grönkålen. Förväll 2 dl av grönkålen snabbt; häll av vattnet. Mixa förvälld grönkål, pesto och ricottaost. Bred det över pizzadegen.
4. Blanda resten av grönkålen med lite olja och lägg på pizzan tillsammans med hackad vitlök. Lägg på tunt skuren broccoli.
5. Tillaga i ugnen, 15 minuter. Lägg på skivad mozzarella och oliver och tillaga i ugnen tills osten smält, ca 5 minuter.
6. Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna och strö dem över den färdiga pizzan.

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons