Bjud på läcker grönkålsgratäng med fetaost

Bjud på läcker grönkålsgratäng med fetaost
Vilken höjdare – supersmarrigt! Grönkål och kålrot smälta samman med en krämig sås smaksätt med senap och fetaost. Servera med krispig sallad.
Annons
Den härliga gratängen blir klar på bara en halvtimme!

Grönkålsgratäng med fetaost

530 kcal/portion
4 port
35 min

1 stor kålrot
1 rödlök
200 g grönkål
1 msk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
3 dl grädde
1 msk sötstark senap
1 msk grov senap
1 1/2 tärning grönsaksbuljong
salt, svartpeppar
150 g smulad fetaost (spara lite till garnering)

Annons

Grönkålssallad:
65 g grönkål
2 tsk olivolja
1/2 citron, saften
salt, svartpeppar
1/2 granatäpple, kärnorna
2 skivor citron

Annons

Garnering:
2 färska fikon

1. Skala och skär kålroten i tärningar, strimla rödlöken. Stek det och grönkålen några min i olja med vitlök.

2. Tillsätt grädde, senap, buljongtärning, salt och peppar. Smula ner fetaost och häll allt i en ugnsform.

3. Strö över lite fetaost och grädda gratängen i 225°, 20 min.

4. Hacka grönkål grovt och lägg i en skål. Blanda i olja, citronsaft, salt och peppar. Toppa med granatäppelkärnor och några skivor citron.

5. Garnera gratängen med färska fikon och servera med grönkålssalladen.

Annons

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Det är aldrig för sent att förändra sin livsstil. Det enda du behöver är en stor dos motivation, inspiration och ny kunskap. Och allra helst en kickstart – ett färdigt schema med kaloriberäknade recept för dagens alla måltider.
Läs mer här

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons