Grönkålspaj med ädelost och lingon – recept

Grönkålspaj med ädelost och lingon – recept
Bjud på julpaj med härlig fyllning av grönkål och smakrik ädelost. Toppa med lingon.
Annons
Toppa den lättgjorda grönkålspajen med extra ädelost och lingon.
Bjudgott med ost och grönkål – ingredienser som passar extra bra ihop. Foto: Lisa Björner

Grönkålspaj med ädelost och lingon – recept

6 portioner
1 timme

Ingredienser
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
100 g smör eller margarin
2–3 msk vatten

Fyllning
400 g grönkål, fryst och hackad
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar
140 g riven ädelost
3 ägg
2 dl grädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Annons

Garnering
lingon eller granatäpplekärnor

Gör så här
1. Blanda samman pajdegen. Klä en pajform, 24 cm i diametern. Ställ den kallt 20 minuter.
2. Sätt ugnen på 200º. Tina och hacka grönkålen. Fräs den i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
3. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Lägg grönkålen i pajskalet. Strö över det mesta av osten (spara lite till garnering).
4. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar. Häll det över kålen. Gädda pajen i 200°, ca 40 minuter.
5. Garnera pajen med lingon och ädelost.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons