Pesto på grönkål och hasselnötter

gronkalspesto-med-hasselnotter-recept
Passa på att frossa i grönkål när det är säsong! Testa vår grönkålspesto med hasselnötter, parmesan, vitlök och rapsolja. Pesto på nytt sätt! Lika god på en bit bröd som till pasta.
Annons
gronkalspesto-med-hasselnotter-recept
Grönkålspesto med hasselnötter och parmesan smakar gott på en bit bröd eller till pasta. Foto: Sophie Håkansson

Grönkålspesto med hasselnötter – recept

• ca 3 dl • ca 20 min

5 dl hårt packad grönkål, skuren, ca 150 g
2 vitlöksklyftor
2 dl hasselnötter
2 dl riven parmesanost
2 dl rapsolja
1 dl olivolja
salt och peppar
ev citronsaft

Annons

1. Skala och riv vitlöken. Hacka hasselnötterna grovt.
2. Kör allt utom oljan i en matberedare till en halvgrov konsistens. Tillsätt oljan lite i taget.
3. Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar citronsaft. Tänk på att parmesanosten ger sälta.

Av Sandra Palmqvist

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons