Chorizo- och sötpotatisgryta

Chorizo- och sötpotatisgryta
Smakrik och mustig gryta med tomater, sötpotatis och kryddig korv. Snabblagat och läckert till en vanlig vardag!
Annons

Chorizo- och sötpotatisgryta
4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g sötpotatis
olivolja till stekning
½ tsk rökt paprikapulver
1 tsk torkad oregano
½ tsk torkad timjan
5 dl krossade tomater
3 msk tomatpuré
2 ½ dl vatten
300 g chorizo eller annan kryddig korv
kikärter, ca 100 g avrunnen vikt
Servering:
bröd

Annons

1. Skala och hacka löken. Pressa eller riv vitlöksklyftorna. Skala och tärna sötpotatisen. Fräs lök och vitlöken mjuk och glansig i en gryta med olja. Tillsätt sötpotatis, paprikapulver, oregano och timjan, och fräs ett par minuter.
2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och vatten, och koka under lock, ca 15 minuter. Sötpotatisen ska bli mjuk.
3. Skiva chorizon och stek den i en stekpanna med lite olja. Tillsätt chorizo och kikärter till grytan. Smaka av med ganska mycket salt. Servera grytan med ett gott bröd.

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons