Mustig gulaschsoppa på högrev

gulasch-soppa-hogrev-recept
Ett mustigt recept på en smakrik gulasch. Med smaker från högrev, vitlök, spiskummin och paprika. En perfekt matig gryta att bjuda på i vinterkylan!
Annons
gulasch-soppa-hogrev-recept
En mustig gulasch på högrev med kryddig smak.

Gulaschsoppa med kryddig röra – recept

• 8–10 pers • ca 2 tim 30 min

1 kg högrev, benfri
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 msk rökt paprikapulver
2 tsk hel kummin
1 liter vatten
3 oxbuljongtärningar
ca 5 dl porter
400 g krossade tomater
7 fasta potatisar
3 paprikor i olika färger

Annons

Kryddig röra
4 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
1–1½ tsk spiskummin
1 tsk honung
1 krm salt
vitpeppar

Garnering
persilja

1. Skär köttet i tärningar.
2. Grovhacka gul lök och finhacka vitlök och fräs genomskinligt i olja i en stor gryta.
3. Tillsätt rökt paprikapulver och kummin, fräs några minuter till.
4. Lägg ner köttet i grytan och stek till fin färg, tillsätt vatten, buljongtärningar, porter och krossade tomater. Låt köttet sjuda i ca 2 timmar.
5. Under tiden, skala potatisen och skär i mindre tärningar. Rensa paprikorna och skär i medelstora bitar.
6. Efter ca 2 timmar, lägg ner potatis och paprika i grytan och låt sjuda ytterligare 20–30 minuter tills potatisen mjuknat.
7. Smaka av med salt, peppar, kummin och paprikapulver.
8. Kryddig röra: Blanda crème fraiche, pressad vitlök, mortlad spiskummin, honung, salt och vitpeppar. Låt gärna stå en stund innan servering.
9. Vid servering, hetta upp gulaschgrytan, garnera med persilja och servera med en klick röra.

Recept: Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons