Mustig gulaschgryta med korv

Mustig gulaschgryta med korv
Stroganoff på ungerskt vis! Gör gulasch på korven och maxa smakupplevelsen med kummin och vitlök.
Annons
Wienerkorven kan bytas ut mot grillkorv, prinskorv eller kryddiga korvar. Det finns även wienerkorv av kyckling!

4 personer
400 g wienerkorv
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 röda paprikor
2 msk rapsolja
1 msk smör
1 hönsbuljongtärning
1 msk paprikapulver
3 msk tomatpuré
1 lagerblad
1/4 tsk kumminfrö
5 dl vatten
salt, peppar
2–3 msk strimlad persilja

Annons

Servera med:
nykokt pasta, pressad potatis eller ris
crème fraiche

Skiva korven. Skala och skiva löken och vitlöken fint. Kärna ur och skiva paprikorna.
Fräs lök och vitlök i smör och olja utan att de tar färg, ca 3 minuter. Tillsätt paprikan och fräs ca 3 minuter till. Smula ner buljongtärningen, blanda i paprikapulvret och tomatpurén. Tillsätt lagerblad, kumminfrö och vatten, koka upp under omrörning.

Späd ev med mera vatten om såsen känns för tjock. Sjud såsen ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan.
Fräs korven i en het torr stekpanna ca 3 minuter och blanda ner i såsen. Låt allt bli genomvarmt.

Recept: Lena Söderström
Foto: Anna Skoog

Prova också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons