Gulaschsoppa med högrev

gulaschsoppa
Dagens middagstips! Bjud på en värmande och mustig soppa till middag.
Annons

gulaschsoppa

Den matiga gulaschen är ett mellanting mellan soppa och gryta.

4 personer
500 g nötkött, t ex högrev
2 msk smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 msk paprikapulver
1 tsk kummin
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
3 msk grönsaksfond
1 burk hela körsbärstomater á 400 g
5 potatisar
1 morot
2 röda paprikor
1 röd chilifrukt
salt, svartpeppar

Annons

Servera med:
crème fraiche
riven ost
Hackad gräslök

Putsa köttet och dela i mindre tärningar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet runt om, flytta över till en gryta.

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör och fräs lök och vitlök blankt och smidigt utan att det tar färg. Flytta över till grytan.
Tillsätt paprikapulver, kummin, tomatpuré, vatten, fond och körsbärstomater. Rör om och låt allt koka under lock ca 30 minuter på lagom stark värme.

Skala och tärna potatis och morot och lägg ner i grytan. Kärna ur och tärna paprikan, finhacka chilifrukten. Lägg ner i grytan. Koka vidare ca 30 minuter.

Smaka av med lite salt och peppar. Häll upp crème fraiche i en skål och garnera med hackad gräslök. Toppa soppan med lite ost och servera med crème fraiche och något av våra bröd.

Tips! Soppan kan lagas på annan styckningsdetalj från nöt om du föredrar. Byt gärna ut en del av paprikapulvret mot rökt paprikapulver för en mer pikant smak.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Recept: Baka ett gott bröd till soppan!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons