Lättgjord halloncheesecake

Lättgjord halloncheesecake
Baka en sommarsmarrig cheesecake med härliga hallon. Enkelt att göra och perfekt att bjuda på.
Annons
Baka sommargott utan ugn.

Halloncheesecake

8–10 bitar
Tid: 25 min + tid att stelna

Botten:
200 g digestivekex
60 g smält smör

Fyllning:
rivet skal och saft av 1/2–1 citron
400 g naturell färskost av philadelphiatyp
3/4–1 dl socker
4 gelatinblad
1/2 dl konc hallonsaft
2 1/2 dl vispgrädde
200 g halvtinade hallon

Annons

Garnering:
hallon
ätbara blommor

1.Mixa ihop digestivekexen med smöret och tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diam.

2. Skrubba citronen i hett vatten. Riv skalet fint utan det vita. Vispa ost, citronskal och socker till en jämn smet. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.

3. Hetta upp hallonsaften och tillsätt de urkramade gelatinbladen under omrörning tills de har smält. Tillsätt citronsaften. Låt svalna till simmig konsistens.

4. Vispa grädden fluffig men inte hård. Rör ihop saften först med ostblandningen och sedan hallonen, vänd sist ner grädden. Häll alltsammans över bottnen i formen och låt stå i kyl i minst 3 tim.

5. Garnera med hallon och ätbara blommor.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons