Hallonglass med lakrits

Hallonglass med lakrits
Gör din egen glass med smak av hallonlakritsgodis. Salt, sött och kallt – det bästa av tre världar!
Annons
Hemgjord hallon-lakritsglass med färska hallon och godis.
Glassigt gott med godissmak! Foto: Olof Abrahamsson

Recept Hallonglass med lakrits

4–5 port
20 min + avsvalningstid + frystid 4 tim

Ingredienser:
4 äggulor
1 dl strösocker
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 dl glykossirap
200 g mosade hallon
ca 2 msk valfritt finhackat salt- eller sötlakritsgodis
1–1 1/2 tsk lakritsextrakt

Annons

Garnering:
hallon
lakritsgodis
glitterglasyr på tub
mynta

Gör så här:

1. Vispa äggulor och socker riktigt pösigt. Sjud upp mjölk, vispgrädde och glykossirap. Rör ner i äggvispet. Tillsätt mosade bär.

2. Låt svalna, och gärna kallna över natten i kylskåp. Därefter kan du, om du vill, komplettera med lakritssmak och tillsätta godis och extrakt.

3. Häll i glassmaskin eller frys i minst fyra timmar. Rör om väl då och då under infrysning, typ varje halvtimme, så blir det smidigare glass.

4. Lägg upp i glas el skålar. Garnera med hallon, lakritsgodis, glitterglasyr och mynta.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons